Wat is er allemaal gebeurd?

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020

Ja, dat is een behoorlijk goede vraag. We zijn met Rec-Clusive natuurlijk ooit begonnen met het organiseren van evenementen, het schrijven van blogs, het geven van gastlessen en delen van kennis over recruitment. Dat ging behoorlijk goed, we spraken elkaar bijna dagelijks en zagen elkaar meerdere keren per maand om te overleggen wat goed ging, wat minder goed ging en waar we naar toe willen werken. En de laatste tijd was het allemaal wat minder. Maar hoe kan dat dan?


Dat heeft verschillende oorzaken en we zetten deze even op een rijtje voor je zodat het allemaal wat duidelijker wordt.


  1. Charlie heeft een nieuwe baan gevonden die ontzettend druk is. Zo is hij bij We are you druk bezig met het vinden van nieuwe collega’s, het verbeteren van het recruitment proces, het verbeteren van het referral recruitment systeem, het helpen bouwen aan een mooi en goed vindbaar employer brand en nog vele andere taken die je als corporate recruiter hebt.

  2. Charlie is vader geworden! Ontzettend leuk, maar ook heel spannend allemaal en tijdrovend. Gelukkig maken moeder en zoon het ook hartstikke goed en groeit de kleine Mees als kool!

  3. Charlie is verhuisd. Vlak nadat zijn zoontje geboren is gaat hij met zijn gezin verhuizen. Van de grote stad (Amsterdam) naar de kleine, maar veel rustigere stad (Hoorn). Ondanks dat er niet veel geklust hoeft te worden kost een verhuizing natuurlijk altijd tijd en energie. Daarnaast was de afstand tussen Robbert en Charlie niet zo gek ver (Amsterdam – Leiden) of konden we afspreken op Schiphol (waar Robbert zijn vorige project had). Nu is dat net even moeilijker!

  4. Robbert heeft een nieuwe opdracht aangenomen. Na een succesvolle periode bij Liberty Global is Robbert inmiddels aan de slag gegaan bij Kooyenga in Vianen. Een project voor als recruiter waar hij weer zijn kennis en ervaring in mag zetten. Het nieuwe bedrijf leren kennen en op korte termijn een impact maken, zorgt ervoor dat je hier je volle focus op moet hebben!

  5. Ook Robbert is verhuisd. Gelukkig niet zo ver weg als Charlie, maar ook deze verhuizing zorgt voor tijdsgebrek.

  6. En mocht je het nog niet voorbij hebben zien komen, er heerst een virus in Nederland (en de rest van de wereld). COVID-19 heeft er voor gezorgd dat we elkaar niet onnodig opzoeken, maar dit heeft er ook voor gezorgd dat onze (offline) evenementen niet meer door kunnen gaan. We hebben een aantal kleine online evenementen georganiseerd, de zogeheten ‘online borrels’ waar het over allerlei zaken met betrekking tot recruitment ging en we zelfs in de persoon van Bianca Roelandschap een gastspreekster hadden over het onderwerp employer branding.

De situatie zoals hij nu is zal nog wel even zo blijven. Daarom moeten we ons aanpassen en hebben we dit dan ook gedaan. Podcasts gaan we ook virtueel opnemen, de digitale borrels komen weer terug en we hebben hele mooie andere plannen!


We zijn gewend aan onze nieuwe, drukke banen, we zijn gewend aan onze nieuwe omgeving, Charlie is gewend aan het gezinsleven en we zijn ook allemaal gewend en ingesteld op COVID-19.


We beginnen met het schrijven van verschillende blogs, wellicht heb je er al eentje voorbij zien komen, we krijgen ook leuke blogs van een aantal gastbloggers, we gaan straks (als het weer mag) een podcast opnemen op 1,5 meter afstand, we gaan weer video’s maken, we hebben alweer een afspraak als gastspreker staan en we gaan zeker kijken naar een nieuw evenement (online of offline).


Wil jij meer weten over wie wij zijn of over Rec-Clusive? Of heb je wellicht een suggestie over wat we kunnen doen of welk onderwerp we eens kunnen aansnijden? We komen graag met je in contact! Ons doel is altijd om mensen met elkaar te verbinden en dat doen wij met een glimlach op ons gezicht!

269 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven