Wat is de overeenkomst tussen alcohol en een recruiter?

Dat was de stelling in onze recruiters-vakgenoten-appgroep. Die ontstond nadat we op een zonnige vrijdagmiddag in grote getalen de wel bekende foto’s deelde van bier, wijn, gins en cocktails.

Een stelling die bij mij wat losmaakt. Ik zie namelijk heel veel overeenkomsten!

Veelzijdig als een slijter

We zijn bijvoorbeeld heel veelzijdig: we bemiddelen allemaal sollicitanten naar een nieuwe baan. En toch doen we dat op een verschillende manier. Zo zijn er bureau recruiters, corporate recruiters, marketing recruiters, agency recruiters, consultants en sourcers.

Weet jij als recruiter wat jouw added value is? Jouw toegevoegde waarde? En weten jouw opdrachtgevers wat ze nodig hebben? Misschien moeten ze een grote hoeveelheid vacatures vervullen, sourcen voor ‘moeilijke’ vacatures of juist de employer brand versterken? Het vak van recruiter is dus net zo veelzijdig als het vak van de slijter: een algemeen begrip met heel veel verschillende kanten.

Welke smaak heeft jouw voorkeur?

Recruiters zijn kenners

De laatste maanden blijkt opnieuw hoe hard recruiters nodig zijn om sollicitanten voor moeilijk vervulbare vacatures te vinden. Ook is in sommige vakgebieden een veel groter aanbod van werkzoekenden ontstaan. Hoe selecteer je in dat geval op een efficiënte manier de beste sollicitant? Het vergt in beide gevallen expertise op een andere manier. Recruiters helpen je daarbij. Een goede gin koop je toch ook liever bij een kenner?

Recruiten is een ambacht

Er zijn recruiters die de functie uitvoeren om er snel veel geld mee te verdienen. Dat is niet waar ik voor sta. Ons vak is in twee maanden tijd zo veranderd dat het snelle geld nu niet zo snel verdiend zal zijn. Dat vind ik goed nieuws voor mij en mijn collega’s met liefde voor dit vak!

Want laten we eerlijk zijn: niemand wordt toch blij van wijn die alleen maar voor het snelle geld wordt gemaakt. Dat noemen we bocht. Wat we willen is ambacht, duurzaam en kwaliteit.

Conclusie:

Een drankje en recruiter, je kunt best zonder maar je mist wel iets!!!!

Bianca van Esch | Eigenaar en freelance recruiter bij BE YOU RECRUITMENT
153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven