Ondernemen in een jaar corona

Wat een geluk dat ik ondernemer ben. Je zult misschien in dit rotjaar verwachten dat in loondienst werken een stuk veiliger is. Maar nee, ik ben dit jaar éxtra blij dat ik eigen baas ben. Ik zal je vertellen waarom; naast alle corona perikelen waar het hele land door op z’n kop staat, heb ik ook privé niet het allerbeste jaar gehad helaas. En précies om deze reden ben ik éxtra blij dat ik eigen baas ben. Ik kan mijn eigen tijd in delen en dus aan het werk op momenten dat ik mij goed voel én kan mijn eigen methode toepassen.

Voor de lockdown in maart vorig jaar, was ik flink de vruchten aan het plukken na ruim een jaar ondernemerschap. Mijn werkwijze werkte per-fect. Ik ga namelijk andersom te werk en dat betekent dat ik vanuit de kandidaat op zoek ga naar de beste vacature bij het best passende bedrijf. Binnen de eerste tien weken van 2020, toen corona nog gewoon een biertje was, heb ik acht kandidaten mogen helpen aan een nieuwe job.


Tijdens die eerste lockdown stond mijn leven vooral in het teken van wandelingen in het park met de kids, biertjes in de tuin met de buurman, wat achterstallig administratiewerk en af te toe eens bijkletsen met kandidaten en klanten. Maar echt business, dat was er maar weinig.


Gelukkig kwam de business eind mei weer op gang, waardoor ik in korte tijd twee succesvolle bemiddelingen kon realiseren. Helaas kreeg ik begin juni privé een klap te verwerken. Normaal gesproken zou ik even slikken en weer doorgaan, maar het leek mij nu verstandiger om tijd voor mezelf te nemen en de boel te verwerken. Het lockdown riedeltje herhaalde zich en na heel wat rondjes in het park én biertjes met de buurman, voelde ik mij goed genoeg om mezelf te herpakken.


Zo bestelde ik in augustus de nodige taarten en ging langs relaties om te vieren dat mijn bedrijf twee jaar bestond. Ik kletste heel wat af over de markt en merkte dat m’n energie meer en meer terugkwam. Dat merkten m’n relaties ook, want in rap tempo stroomde m’n to do lijst vol en werd m’n agenda weer voller en voller. En dat betekende dat ik in augustus en september meer dan genoeg te doen had, waardoor ik half oktober weer drie enthousiaste kandidaten heb mogen plaatsen. Het ging van z’n leien dakje, maar toen… Na een gezellig coronaproof etentje bij vrienden heeft mijn vriendin tóch corona opgelopen. Ziektebeeld viel mee, maar met een vermoeide vriendin die de hele dag in bed lag en twee kleine koters in quarantaine kun je wel raden dat werken lastig was.


Maar wat een geluk, dat ik weet aan welke knoppen ik moet draaien in het Werving & Selectieproces, om toch een goede boterham te kunnen verdienen! De quarantaine ging ik somber in, maar toch wist ik tijdens deze 23 dagen (!!) toch twee plaatsingen te realiseren.

Kortom, in het coronajaar 2020 misschien maar zeven maanden gewerkt (vier dagen per week, want op maandag is het papadag). Al met al kan ik zeggen dat ik dit jaar naar rato, absoluut meer verdiend heb dan het jaar ervoor.


Ik ben er voor mezelf, mijn gezin en familie geweest dit jaar. Soms misschien wat tè vaak, maar wat een voordeel als eigen baas.


Denk jij na het lezen van dit verhaal; dit klinkt mij als muziek in de oren. Schrijf je dan in voor de online cursus: Start Your Business. Tijdens deze cursus gaan wij samen aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw huidige salaris minimaal verdubbeld wordt per maand én dat door minder uren per week te werken. Klinkt goed, toch? Meer informatie over de cursus lees je hier. Ook kan je op mijn website een mooi document downloaden waarin je kan ontdekken hoe je ‘in 10 stappen van loondienst naar ondernemerschap’ kan gaan! Liever persoonlijk contact? Vul dan het contactformulier in, dan zal er zo snel mogelijk contact met je opgenomen worden.

Heb je zoiets van mwah ik vind het loondienst leven meer dan prima, maar ben je wel op zoek naar een nieuwe baan. Klik dan hier om met mij in contact te komen, want zoals je hierboven hebt kunnen lezen weet ik aan welke knoppen ik moet draaien om een nieuwe baan voor jou te scoren waar je écht op je plek zit!


Tot snel!

Maarten


Maarten Leeuwis - MRTN recruitment & coaching

555 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven