De nieuwe app Clubhouse (en recruitment).

Je kan er niet meer omheen, Clubhouse. De nieuwe social app. Op Wikipedia omschreven als volgt: “Clubhouse is een audio-chat-app voor sociaal netwerken die alleen op uitnodiging beschikbaar is”.


Wat is het?

Kortom, je hebt een uitnodiging of “endorsement” nodig om deel te kunnen nemen én (op het moment van schrijven) is de app alleen beschikbaar op de iPhone. Je hebt in de app meerdere “rooms” die aansluiten bij de door jou aangegeven interesses waar iedereen aan deel kan nemen. Om mee te kunnen praten, moeten de moderators (organisatoren van de room) je op het podium halen.


Wie en wat vind ik daar?

Na een paar weken de app zelf te gebruiken, is de conclusie dat er nu vooral nog veel zelfbenoemde guru’s en influencers aanwezig zijn. De ene cursus na het andere e-book word je aangeboden over hoe jij een echte “clubhouse-guru” wordt. Maar goed, dit hoort denk ik altijd een beetje bij een nieuw platform.


Daarnaast zijn er ook hele leuke, interessante rooms en het aanbod groeit met de dag! Als Formule 1 liefhebber (Robbert hier) vond ik het heel gaaf om van de week bijvoorbeeld in een room te zitten waar Rick Winkelman (verslaggever Ziggo Sport), Tom Coronel, Rob Kamphues (Presentator F1 Ziggo) en meerdere coureurs het hadden over alledaagse zaken m.b.t. de racerij. Maar ook de room van de “Qonnectors” van Boris Lange en Daan Stots is wat mij betreft een aanrader! Hierin worden mensen aan elkaar gekoppeld om elkaar verder te helpen. Denk aan werkzoekende, zakelijke voorstellen en noem maar op!


Clubhouse en recruitment?

Gewoon ja. Doen. Meteen. Er zijn al meerdere rooms voorbijgekomen waar men het heeft over recruitment an sich. Maar ook als bedrijf kan jij op een hele toegankelijke manier mensen kennis laten maken met jouw bedrijf. Open bijvoorbeeld een room waarin mensen allerlei vragen over jouw bedrijf kunnen stellen, geheel vrijblijvend en niet eens specifiek gericht op de vacatures. Leer elkaar kennen. Mensen zullen vragen stellen die zij niet zullen stellen bij hun sollicitatie en jij krijgt de kans om dingen te vertellen die men niet te weten komt aan de hand van jouw website of andere socials.


Rec-Clusive en Clubhouse!

“Practice what you preach”, toch!? Ook wij zullen meerdere rooms gaan hosten. Wij gaan voornamelijk de focus leggen op het tips en tricks geven aan sollicitanten, waarin zij heel vrijblijvend vragen kunnen stellen over het vinden van een nieuwe baan. Ook gaan wij rooms hosten waarin we meer vertellen over hoe je content kunt maken en inzetten om jouw doelgroep aan te trekken!


Dus zorg dat je ons, Charlie & Robbert, volgt op Clubhouse en houdt ook zeker onze LinkedIn-pagina in de gaten!

178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven