De Amerikaanse verkiezingen vs recruitment

Wat een titel. Wat moet je nou verwachten als je dit leest. Nou, we nemen je graag mee!

De Amerikaanse verkiezingen, al tijden komt het op het nieuws. In de dagelijkse talksshows op televisie, op het nieuws, op verschillende podcasts en video’s en zelfs op LinkedIn komt het regelmatig terug in onze feed. Biden of Trump, de democraten tegenover de republikeinen, je kan ervan vinden wat je wilt, maar het is natuurlijk wel een heel groot spektakel. Debatten waarbij twee volwassen mannen elkaar niet uit kunnen laten praten. Hordes mensen bij elkaar bij de verschillende ‘optredens’ van de presidentskandidaten. Mensen die rondrijden in golfkarretjes met daarop promotie matriaal van hun favorite. Petjes met daarop teksten als ‘make America great again’. En ga zo maar door.


En vorige week kwam het alles tot een climax. Tenminste dat denken we. De een beticht de ander alweer van fraude en wilt naar het gerechtshof stappen wanneer er vandaag niet officieel een uitslag komt. Nogmaals je vindt ervan wat je ervan vindt.

Dat geldt natuurlijk ook een beetje voor recruitment. De een vindt recruitment geweldig (zoals wij) en de ander vindt recruitment verschrikkelijk. En dan hebben we het nog niet eens over recruiters. Want ook wij worden weleens benaderd voor vacatures waar wij echt niet geschikt voor zijn (.net developer, senior front-end developer en de leukste was CTO bij een startup), maar we werken ook samen met recruiters die hun vak heel goed verstaan en snappen wat er gevraagd wordt.

En ook recruiters proberen met ‘optredens’ hun vacatures en organisaties onder de aandacht te brengen. Het vergroten van de naamsbekendheid en de vindbaarheid is tegenwoordig zo belangrijk dat veel recruiters hier goed over nadenken, een bepaalde strategie hebben en zelfs dagelijks mee bezig zijn. Wij hebben gelukkig nog geen golfkarretjes voorbij zien komen, petjes met ludieke teksten dan wel weer.

Maar wat nou als wij in Nederland ook maar konden kiezen uit twee recruitmentpartijen? Dat zou vreemd zijn toch? Een soort halve monopolie. Wat zou dit doen met het recruitment landschap? Wij denken dat het dan toch maar goed is dat er meerdere organisaties zijn die jou en je bedrijf verder kunnen helpen met het aanbrengen van de juiste kandidaten.

Welke vergelijkingen of verschillen zie jij nog meer? Wij laten ons graag verrassen!

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven